В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар се

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар се
Коментари Харесай

Еврото отново е с по-висока стойност от долара

В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският $ се намалява по отношение на еврото и се възвръща по отношение на йената и паунда след внезапния спад по отношение на съвсем всички международни валути предния ден. Обезценяването на американските пари бе породено от данните за доста намаляване на инфлацията в Съединени американски щати.

Както стана известно в четвъртък, потребителските цени в Съединени американски щати са се повишили със 7,7% през октомври в съпоставяне със същия месец на предходната година след повишаване с 8,2% през септември. Така инфлацията се забави до най-малко от януари и се оказа доста по-ниска от пазарните прогнози.

Данните могат да повлияят на политиката на Федералния запас на Съединени американски щати, който нападателно покачва лихвените проценти в опит да ограничи инфлацията. Ръководителят на Федералната аварийна банка (FRB) на Филаделфия, Патрик Харкър, към този момент се изрече в интерес на закъснение на по-нататъшното повишение на лихвите.

Към 10:45 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на американската с 0,70% - до 1,0263 $ за едно евро против 1,0209 $ за евро при затварянето на сесията в четвъртък.

Американската валута се намалява във връзка с японската, до 140,89 йени за един $ в сравнение с 140,98 йени за $ в края на вчерашната търговия.

Британската лира стерлинг нараства с 0,43% до $1,1747 за един паунд спрямо $1,1716 за паунд ден по-рано.

Китайската валута актуализира своя най-много за последните четири седмици. Доларът се намали с 1,26% до 7,10961 юана за $1 по отношение на 7,1865 юана за $ при затварянето на търговията в четвъртък.

Австралийският $ се повиши с 0,39% до $0,6645 по отношение на $0,6619 при затварянето в четвъртък. По-рано той доближи седем седмичен връх от 0,67 $, макар изказванията на заместник-ръководителя на Централната банка на Австралия Мишел Бълок, че лихвеният % в страната евентуално ще продължи да пораства.

Индексът ICE показател, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), е надолу с 0,25%. Вчера знакът се срина с 2%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР